Yli 2000 katsojaa sai haluamansa - Lukon A:n kausi jatkuu välierissä

Eetu Koivistoinen kampesi maalin takaa Lukon toisen osuman. Kuva: Esa Urhonen

Lukon A ei jättänyt ottelupalloaan käyttämättä, vaan lähetti Espoon Bluesin kesälomille sekä maalein että voitoin 3-1. Äijänsuolle saapuneet 2060 katsojaa saivat näin, mitä halusivatkin - positiivisen purskahduksen raumalaiseen kiekkokevääseen.

– Pirun tiukka sarja oli, sillä maalin pelejähän nämä kaikki olivat. Lähdimme altavastaajana, mutta löimme aika hyvin kapuloita heidän rattaisiinsa, Lukon kapteeni Matias Rauvola tiivisti.

– Tosi tyytyväisiä olemme, että nyt on paikka neljän parhaan joukossa.

Tällä kertaa Lukon peli ei levännyt vain liigajoukkueesta tulleen kolmikon harteilla. Eetu Koivistoinen toki teki taas maalin, mutta tehokkaimmaksi nousi pöytäkirjaan merkitty ykkösketju, joka viimeisteli kaksi maalia.

Niistä ensimmäisen pamautti ylivoimalla Niklas Murto, ja pelin käytännössä ratkaisseen kolmannen osuman puttasi sisään Jani Siekkinen.

– Siitä on puhuttukin, että emme me voi yhden kentän varassa kovin pitkälle ratsastaa, Rauvola painotti.

Pelin näyttävin yksittäinen suoritus oli Rauvolan esityö Siekkisen maaliin, mutta hän ei sitä lähtenyt hehkuttamaan ollenkaan.

– Ei sillä ole tässä kohtaa mitään merkitystä, kuka ne maalit syöttää. Se oli yksittäinen maali. Kolme voittoa on tässä se, millä on merkitystä.

Niiden ansiosta Lukon A:n kausi jatkuu välierissä. Raumalaiset kohtaavat seuraavaksi runkosarjan voittaneen HPK:n.

Sarja alkaa tiistaina Hämeenlinnassa.