Aki Knaappilan sävellyskonsertissa soivat kantaesitykset

Raumalaisopiskelija sävelsi Rauman Poikasoittokunnalle Suomea juhlivan kappaleen.

Säveltäjäksi Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskelevan Aki Knaappilan sunnuntain konsertissa Rauma-salissa esitetään peräti neljä kantaesitystä.

Musiikin matkassa -konsertin alkajaisiksi kuullaan Eino Leinon ja Tomi Kontion runoihin sävellettyä laulumusiikkia. Laulusolistina on Maria Ahmed ja pianossa säveltäjä itse.

– Sävellystyössä olen keskittynyt laulun ja pianon vuoropuheluun: toinen jatkaa siitä, mihin toinen jää, Knaappila kuvailee.

Konsertin muut kantaesitykset ovat puhallinkvintetille sävelletty Muuttolinnut sekä Kordelinin säätiön apurahalla Rauman Poikasoittokunnalle valmistunut Fantasia Suomelle.

– Fantasiassa on isänmaallisia tunnelmia ja kansanlaulumelodioita, hyvin perinteistä, sanoo Knaappila.

Puhaltimille sävelletty Muuttolinnut on viisiosainen teos, jossa jokaisella soittimella on solistinen osa.

Aki Knaappila aloitti pianonsoiton opiskelun Rauman musiikkiopistossa neljävuotiaana. Säveltämiselle oli alkusysäys 15-vuotiaana tehty Tempus est, joka voitti lukion sävellyskilpailun. Kappale soi nykyään Rauman Lyseon lukion ylioppilasjuhlissa.Sunnuntain konsertin esiintyjät ovat ammattimuusikoita ja musiikin opiskelijoita. Raumalaisista opiskelijoista konsertissa soittavat Venla Kuokkanen ja Taavi Heikkilä.

Musiikin matkassa Aki Knaappilan sävellyksiä Rauma-salissa 22.10. kello 14. Konserttiin on vapaa pääsy.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut