Asuntotuotanto romahti Satakunnassa - heikko suhdanne näkyy työllisyydessä

Asuntotuotannon aloitukset supistuivat 30 prosenttia viime vuonna. Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä romahti yli 40 prosenttia. 

| Päivitetty

Satakunnan rakentamisen tilanne sai alan toimijoilta korkeintaan tyydyttävän arvosanan Talonrakennusteollisuuden suhdannekatsauksessa.

Tulevaisuuteen katsotaan hiukan toiveikkaammin. Talonrakentamisen ennakoidaan vähenevän entisestään, mutta suunnittelijat ja urakoitsijat uskovat toimitilarakentamisen kasvavan. Lisäksi korjausrakentamisen näkymät ovat valoisammat.

Satakunnan rakennusmarkkinoiden arvo on noin miljardi euroa. Viime vuonna Satakunnassa aloitettiin noin neljännes vähemmän talonrakennustöitä kuin edellisvuonna.

Asuntotuotannon aloitukset supistuivat 30 prosenttia viime vuonna. Asunnoille myönnettyjen rakennuslupien määrä romahti yli 40 prosenttia. Uusien asuntojen määrä jäi 448:aan. Aiempaa vähemmän rakennettiin niin kerrostalo-, rivitalo- kuin omakotitaloasuntoja.

Heikko suhdanne näkyy työllisyydessä. Alalla työskenteli keskimäärin 5 875 henkilöä, mikä on 14 prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut