Baltic Princess risteilee Turusta Tallinnaan, mutta toistaiseksi vain kertaluontoisesti: "Ei ole ylimääräistä laivaa"

Jouluristeily tapahtuu ainutlaatuisella ja paljon toivotulla reitillä tänä jouluna 24.–26.12.

| Päivitetty

Moni raumalainenkin on varmasti toivonut, että Turusta pääsisi risteilemään suoraan Tallinnaan. Ensi jouluna se tulee olemaan mahdollista, mutta mahdollisuus on ainakin toistaiseksi ainutlaatuinen.

Tallink Silja nimittäin tiedotti, että risteilyalus Baltic Princess kulkee jouluna Turusta Långnäsin kautta Tallinnaan. Liikkeelle lähdetään Turusta jouluaattona klo 15, ja perillä Tallinnassa ollaan joulupäivänä klo 11.

Joulupäivänä ehtii tutustua Tallinnaan, ja paluumatka alkaa kuudelta illalla. Turussa ollaan tapaninpäivänä puoliltapäivin.

– Turusta on toivottu jatkuvasti risteilymahdollisuutta suoraan Tallinnaan, joten tämän vuoden jouluristeily valikoitui kohteeksi täysin matkustajien toiveiden pohjalta. Vastaavaa risteilyä kyseisellä reitillä ei ole aiemmin järjestetty, eli tämä ainutlaatuinen matka tehdään nyt ensimmäistä kertaa, kertoo aluejohtaja Nina Honkaranta asiaa koskevassa tiedotteessa.

Honkaranta kertoo Länsi-Suomelle, että ainakaan toistaiseksi Turku-Tallinna-linjasta ei ole suunniteltu päivittäistä risteilyreittiä. Vastassa ovat fyysiset realiteetit.

– Ei ole ylimääräistä laivaa, naurahtaa Honkaranta.

Koskaan ei Honkarannan mukaan kannata kuitenkaan sanoa "ei koskaan".

– Toki konsernin johto aina miettii vaihtoehtoja. Varsinais-Suomessa ja Länsi-Suomessa tätä on toivottu tosi usein, ja siksi sitä nyt halutaankin erityisristeilyn muodossa kokeilla.

Juttua päivitetty 15.56: Lisätty Nina Honkarannan haastattelu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut