Bändikoululaisille jäi hieno videomuisto

Hj. Nortamon peruskoulun ysiluokkalaisten bändiryhmä harjoitteli viimeisen kouluvuoden aikana toistakymmentä kappaletta. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Kun musiikinopettaja Pasi Nora bongasi irlantilaisen Ham Sandwichin Fandango-kappaleen radiosta, hän sai idean ehdottaa kappaletta ysiluokkalaisten bändiryhmälle. Bändisoitto on yksi koulun valinnaisaineista.

Hän ei kuitenkaan löytänyt kappaleen sanoituksia, joten hän päätti ottaa irlantilaisiin yhteyttä.

– Lähetin viestiä, johon sain sellaisen vastauksen, että tehkää vaan oma versio ja kuvatkaa vielä video, niin bändi jakaa sitä sosiaalisessa mediassa, Pasi Nora kertoo.

Fandango -kappale nauhoitettiin musiikkiluokan omassa harjoitusstudiossa.

Kappaleen videon sen sijaan teki Satakunnan elävän kuvan keskus, SEKK Ry.

Kameraryhmä kuvasi kahden päivän ajan koulun lisäksi muun muassa kulttuurikuppila Brummissa.

Monen bändiryhmäläisen mielestä kameran edessä esiintyminen oli aluksi jännittävää, mutta lopputulos oli erittäin palkitseva.

– Se video on tosi hieno muisto tästä bändiryhmästä. Sitä kehtaa näyttää kaikille, laulaja ja pianisti Emilia Lähdesmäki kommentoi.

Alla SEKK Ry:n kuvaama video bändiryhmäläisten Fandango -versiosta:

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeuden voit tilata tekstiviestillä kahdella eurolla.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja ja olet aktivoinut tilisi verkkopalveluihimme, pääset kirjautumaan näköislehden pariin täällä.

Jos olet jo tilaaja, mutta et ole vielä aktivoinut tiliäsi, voit tehdä sen aktivointisivulla.