Ensihoidossa työskennellään tiistaina naisten voimin – pelastuslaitoksen päivitys keräilee tykkäyksiä somessa

Satakunnan pelastuslaitos jakoi tiistaina aamupäivällä sosiaalisen median kanavissaan kuvan Raumalla tällä hetkellä työssä olevista ensihoitajista. Kuvasta tekee poikkeuksellisen se, että vuorossa on pelkästään naisia.

– Rauman paloaseman tämän hetkisessä vuorossa ambulansseissa on vallan naisenergiaa! julkaisussa hehkutetaan.

Päivityksen mukaan naismiehitys on harvinainen siksi, että pääsääntöisesti Satakunnan pelastuslaitoksella ambulanssipareina työskentelevät palomies sekä ensihoitaja tai sairaanhoitaja.

Päivitys on kerännyt sekä Facebookissa että Instagramissa paljon tykkäyksiä ja kannustusta. 

Eräs kommentoija kaipaili tiimiin myös miesvoimaa, johon pelastuslaitos vastasi varsin perusteellisesti.

– Osassa tehtävissä vaaditaan toki voimaa, mutta yleensä pärjätään tekniikalla, ennakoinnilla ja toimimalla ergonomisesti ja apuvälineitä käyttäen. Tilanne ei ole useinkaan tasavertainen edes silloin kun parina on mies ja nainen – tällöin kokoerot saattavat tehdä yhtälailla hallaa.

 

Nyt on sen verran harvinainen tapahtuma, että on mukava jakaa se myös teidän kanssanne!😋 Rauman paloaseman tämän hetkisessä vuorossa hälytettävät ambulanssit on miehitetty vallan naisvoimalla!💪 👌 Naismiehitys on sikäli harvinaista, että pääsääntöisesti Satakunnan pelastuslaitoksella ambulanssipareina työskentelevät palomies (perustaso) sekä ensihoitaja/ sairaanhoitaja (hoitotaso). Rauman asemalle on sijoitettuna kaksi hoitotason yksikköä sekä yksi perustason yksikkö, joka toimii potilaskuljetusyksikkönä (sairaalasiirrot) ja on tarvittaessa hälytettävissä myös ensihoitotehtäviin. Lisätietoa ensihoitopalvelusta sekä ambulansseissa työskentelevien koulutusvaatimuksista: Sosiaali- ja terveysministeriön asetus ensihoitopalvelusta http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110340 #rauma #ensihoitopalvelu #ensihoito #ensihoitaja #sairaanhoitaja #perustaso #hoitotaso #ambulanssi #ESA222 #ESA223 #ESA241 #naisvoimaa #satapelastus

Henkilön Satakunnan pelastuslaitos (@satapelastus) jakama julkaisu