Erilainen jäätelö on Pyhäjärviseudun ruokatuote

Tuomaristo koostui Eija Setäsestä, Timo Kailasta, Maija Willmanista ja Aki Wahlmannista, joka haastattelee kuvassa Päivi Lehtosta. Kuva: Minna Mäkinen

Uuden Pyhäjärviseudun aluetta edustavan ruokatuotteen ideointikilpailun finaali nähtiin lauantaina Kesän makuja – kaikille aisteille -tapahtumassa Eurassa.

Finaalissa tuomaristo pääsi maistelemaan neljää erilaista ruokaa, joita yhdisti vahva paikallisuuden vire. Voittajatuotetta Harald Viherparran jäätelö on saatavilla la 9.9. lähiruokatorilla Kauttuan Ruukinpuiston Tallinmäellä.

Jäätelö valmistuu lampaanmaitojogurtista, ketunleivistä, hunajasta, sokerista ja vedestä. Reseptin on suunnitellut Päivi Lehtonen.

Tuomariston puheenjohtaja ja kilpailun juontaja Aki Wahlman korostaa, että voittaja erottui muista innovatiivisella raaka-aineiden yhdistelyllä.

- Voittajatuotteesta löytyi alueelliset raaka-aineet ja tarina, sekä yrittäjän hyvä meininki ja rakkaus ruokaan. Lisäksi moderni vivahde tuotteeseen tuli villiyrtin käytöstä, joka on tällä hetkellä trendikästä.

Ravintolakokki, catering-yrittäjä ja ruokabloggari Päivi Lehtosen suurin motiivi kilpailuun osallistumiselle oli lähiruuan esille tuominen. Paikallisetkin ovat hänen kokemuksensa mukaan usein tietämättömiä lähiseudun tuottajista ja tuotteista.

Kaikista Modernia lähiruokaa -kilpailuun lähetetyistä resepteistä tehdään reseptivihko, joka julkaistaan osoitteessa kesanmakuja.fi.