Haluaako Turun yliopisto lisätä aloituspaikkoja Raumalla?

Mikäli tarvetta on, Turun yliopisto on rehtorin mukaan valmis lisäämään opiskelupaikkoja Raumalle.

| Päivitetty

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) kertoi Raumalla torstaina, että lastentarhanopettajien koulutuspaikkoja Seminaarinmäellä voidaan lisätä.

– Edelleen meillä on kova pula yliopistokoulutetuista lastentarhanopettajista. Rauman koulutusta voisi kasvattaa vieläkin, jos vain Turun yliopisto ja Rauman yksikkö niin haluavat, totesi Grahn-Laasonen (LS 7.4.).

Haluaako Turun yliopisto?

– Olemme juuri lisänneet koulutusta Raumalla nostamalla sisäänoton 60:stä 80:een. Sisäänoton kasvattamisesta edelleen emme ole vielä ministeriön kanssa neuvotelleet. Ministerin ehdotus tuli meille yllätyksenä. Toki positiivisena sellaisena, vastaa rehtori Kalervo Väänänen.

Mikäli tarvetta on ja työllisyysnäkymät pysyvät valmistuville hyvinä, Turun yliopisto on rehtorin mukaan valmis lisäämään opiskelupaikkoja Raumalle.

– Aikataulusta en pysty vielä sanomaan mitään varmaa, sillä olemme juuri aloittaneet Raumalla myös englanninkielisen opettajakoulutuksen bachelor -ohjelman. Esimerkiksi tilakysymyksiä pitää pohtia uudelleen, jos sisäänottoa laajennetaan, kertoo Väänänen.

Turun yliopisto on käynnistänyt asiasta sisäisen selvityksen. Mikäli laajennukseen päädytään, sen tulisi olla vähintään 20 aloituspaikkaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut