Hankintalaki jyrää helposti muut lait alleen

Kansanedustaja Kristiina Salosen (sd) mielestä hankintalakia ei tulisi soveltaa vammaisten asumispalveluihin.

Pakkomuuttouhan alle joutuneen raumalaisen Telma Nummen ei tarvinne muuttaa ryhmäkoti Riekkomäestä toistaiseksi pois. Länsi-Suomen saamien tietojen mukaan Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) on antanut Rauman kaupungin tekemälle muuttopäätökselle täytäntöönpanokiellon.Riekkomäessä 14 vuotta eripituisia jaksoja asuneen Nummen olisi pitänyt muuttaa ensi maanantaihin mennessä uuteen paikkaan. Uusi asuinpaikka oli voittanut Rauman kaupungin järjestämän kilpailutuksen vuonna 2010. Pakkomuuton perusteena oli siis palvelun hinta.

Kaupunki ei ottanut päätöstä tehdessään huomioon Nummen henkilökohtaisia tarpeita ja hoitovaatimuksia. Päätös tehtiin kaupungin mukaan hankintalain velvoittamana.Hankintalaista on kahdeksan vuoden aikana muodostunut jossain määrin jopa perustuslakiakin vahvempi. 

– Nyt on nähtävissä ilmiö, josta muun muassa Telmankin ikävä tapaus kertoo, toteaa raumalainen kansanedustaja Kristiina Salonen (sd).

Salosen mukaan kaikki ei hankintalain suhteen ole mennyt niin kuin alun perin oli tarkoitus.

– Myönnän suoraan, että jos itsekin olisin tiennyt kuusi vuotta sitten asioista sen mitä tiedän nyt, olisi asioita voinut tehdä eritavalla. Olen pohtinut paljon myös sitä, kenen vika lain toimimattomuus on.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut