Hendrixiä uudella haitarin kielellä Brummin lauteilla

Superkokoonpano Roots Of Love versioi tänään kulttuurikuppila Brummissa Jimi Hendrixin kappaleita.

Tänään esiintyy Blue Sea Film Festivalien jatkoklubilla kulttuurikuppila Brummissa huippumuusikoista koottu bändi, joka myllää Jimi Hendrixin tuotantoa uuteen uskoon.

Tällä kertaa sähkökitaran sijaan pääosassa ovat Pauli "Pale" Saarisen haitari ja Husky Rescue -yhtyeestä tuttu laulaja Reeta Vestman.

Metsäkukat ja säkkijärvenpolkat ovat Saarisen haitarinsoitosta kaukana.

– Haitari on paljon muutakin kuin sitä kaikille tuttua hilipatipippaa. Kaikki kunnia perinteiselle haitarimusiikille, mutta minä haluan soittaa eri tavalla, löytää oman ja uuden kielen. Vähän kuin Hendrix teki aikoinaan sähkökitaralle.

Pale Saarisen kokoama Roots Of Love -yhtye on menestyneellä Personal Contact -tribuuttilevyllään sovittanut kitaristilegendan kappaleista muun muassa Machine Gunin, Gypsy Eyesin, Angelin ja May This Be Loven.

Yhtyeeseen kuuluvat haitarimestarin ja laulaja Vestmanin lisäksi rumpali Anssi Nykänen, basisti Ape Anttila, kosketinsoittaja Harri Taittonen ja kitaristi Tuomas Metsberg.

– Levy äänitettiin livenä studiossa, vanhan liiton meiningillä. Tuotanto perustuu kollektiivisuuteen. Yhdessä luomiseen, improvisointiin. Samaa tarjoillaan myös keikoilla, Pale Saarinen kertoo.

Levyn ensimmäinen painos myytiin loppuun, toinen painos on juuri julkaistu ja nyt siitä on prässätty myös vinyyliversio.

Roots Of Love -yhtye soittaa tänään Brummissa noin kello 23 jälkeen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut