Tuoreelle hirvenlihalle olisi jahtikaudella kohtalaisesti kysyntää, mutta lihan löytäminen voi olla välillä hankalaa. Myös korkeahko hinta saattaa hillitä kuluttajan ostohaluja.
Hirvenlihan saatavuutta rajoittavat muun muassa vuosien saatossa vähentyneet kaatoluvat.
– Lupia myönnettiin tänä vuonna alueelle 30, ja kaatoporukkaan kuuluu noin 70, joten siitä ei kauheasti jää jaettavaa, Lapin Metsästyshoito- ja Ampumaseuran Pasi Salonen kertoo.
Lapin Metsästyshoito- ja Ampumaseura huutokauppaa vuosittain yhden hirven.
Alueella järjestettyjen hirvenlihahuutokauppojen lisäksi kuluttaja voi löytää tuoretta hirvenlihaa myös joidenkin myymälöiden lihatiskeiltä.
Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.