Ihmisten korostunut yksilökeskeisyys näkyy avioeroina

Avioliitossa tai muussa parisuhteessa elämistä pidetään uuvuttavana ja sen vuoksi moni vaatii omaa aikaa. Tämä halu ei aina kuitenkaan sovi yhteen suhteen toisen osapuolen kanssa.

Satakuntalaisista avioliitoista 1163 päättyi viime vuonna eroon. Määrä on pysynyt viime vuosien ajan lähes samana. Useimmiten eroon päädytään 35–39-vuoden ikäisinä.

Eroon johtavat syyt ovat pysyneet vuodesta toiseen lähes samoina. Syitä ovat yleensä vuorovaikutusongelmat, vieraantuminen toisesta, ulkopuolinen suhde tai elämänvaihekriisi. Uutta on se, että nyt omaetu nostetaan parisuhteessa yhä useammin yhteisen edun edelle.

– Ihmiset ovat nykyään paljon yksilökeskeisempiä kuin ennen. Ensin tulen minä, sitten vasta muut, selvittää Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Anne-Marie Hannus.

Viime vuosina päätään on nostanut uusi termi ”oma aika”. Avioliitossa tai muussa parisuhteessa elämistä pidetään uuvuttavana ja sen vuoksi moni vaatii omaa aikaa. Tämä halu ei aina sovi yhteen suhteen toisen osapuolen kanssa. Tuloksena on ristiriita, joka pahimmillaan saattaa johtaa eroon.

Rauman Perheasiain neuvottelukeskuksessa käsitellään parisuhteeseen, perheeseen tai henkilökohtaiseen elämään liittyviä asioita. Keskuksessa käy vuosittain satoja ihmisiä. Neuvottelukertoja kertyy vuodessa tuhatkunta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut