JVP-Eura: Purkupaikka säilytettävä Eurajoessa

Yhtiön hallitus päätti keskiviikkona esittää asiaa aluehallintovirastolle ja viittaa asiasta yhdessä Säkylän kunnan ja Apetit Oy:n teettämään selvitykseen.

| Päivitetty

Jätevesiyhtiö JVP-Eura haluaa pitää edelleen Eurajokea puhdistetun jätevetensä purkupaikkana. Yhtiön hallitus päätti keskiviikkona esittää asiaa aluehallintovirastolle ja viittaa päätöksessään yhdessä Säkylän kunnan ja Apetit Oy:n teettämäänsä selvitykseen.

Säkylän kunta teki samansisältöisen linjauksen oman puhdistamonsa kohdalta jo aiemmin.

JVP-Eura muistuttaa myös puhdistamon tulokuormituksen vähentymisestä ensi vuoden aikana, kun HKScan lopettaa toimintansa Eurassa ja Loimi-Hämeen Jätehuolto sulkee Hallavaaran biokaasulaitoksen.

– Tulokuormituksen väheneminen parantaisi jo yksistään puhdistustehokkuutta, jätevesiyhtiö toteaa tiedotteessaan.

Sen mukaan purkupaikan siirto ei vähentäisi oleellisesti Eurajoen kuormitusta.

– Purkupaikan siirtäminen toiseen vesistöön olisi myös yhteistyönä Säkylän kunnan ja Apetit Oy:n kanssa toteutettuna taloudellisesti kohtuuton investointi omistajilleen.

Yhtiö painottaa myös sitoutuneensa puhdistamon toiminnan parantamiseen, vaikka laitoksen lisälaajennuksesta ei olekaan tehty päätöstä.

Aluehallintovirasto edellytti Pyhäjärviseudun puhdistamoilta selvitystä Eurajoen ohella vaihtoehtoisista purkupaikoista vuoden loppuun mennessä. Ympäristölupapäätöksessään virasto otesi, että Eurajoki sopii purkupaikaksi huonosti.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut