Kakolan Kalpea ei ole enää vain turkulainen olut – Vares-kirjailija nimen takana

Kirjailija Reijo Mäen nimeämää olutta valmistettiin ja myytiin viime kesänä Turussa panimoravintolassa. Keskiviikonna aloitettiin Kakolan Kalpean tölkittäminen Laitilassa.

Kakolan Kalpea -oluen nimi on kirjailija Reijo Mäen käsialaa.

Turkulainen Mäki keksi nimen jo yli vuosi sitten, kun Laitilan Wirvoitusjuomatehdas ja panimoravintola Koulu olivat päättäneet lyödä hynttyyt yhteen.

– Siitähän se nimi-idea lähti, kun olut on pale ale, Mäki kertoo.

Oluen menekki oli siinä määrin vetävää, että nyt sitä valmistetaan Laitilassa ja viedään kauppoihin myyntiin valtakunnallisesti.Toukokuun alussa julkaistaan Reijo Mäen uusin Vares-dekkari. Sen nimi on Kakolan Kalpea. Mäen mukaan idea nimen käyttämisestä syntyi vasta viime syksynä, kun olut oli jo Koulussa myynnissä ollut.

– Kakolan Kalpea ilmestyy kirjassa Uuden Apteekin valikoimaan, mutta Vares taitaa juoda sitä vain kerran. Luusalmelle maistuu enemmäkin, kirjailija naurahtaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut