Kansallista kalakeittopäivää juhlittiin ensimmäistä kertaa

Niina Koivula roikotti nyljettyä madetta Prisman kalatiskillä. "Meillä madetta on riittänyt ihan hyvin. Sille on aika selvästi oma ostajakuntansa. Suosituin keittokala taitaa olla lohi", Koivula kertoi. Kuva: Joosua Lehtinen

Tiistaina vietettiin ensimmäistä kertaa kansallista kalakeittopäivää. Kala-alaa edustavan Pro Kala ry:n lanseeraaman teemapäivän tarkoitus on yhdistyksen mukaan "haastaa kaikki suomalaiset syömään kalakeittoa ja muistuttaa kalaruoan positiivisista terveysvaikutuksista".

Raumallakin useiden lounaspaikkojen tarjontaan näytti kuuluvan kalasoppa. Raumalla, U:gissa ja Porissa toimivan Rannikon Kalatuotteen yrittäjä Tarja Korkeakoski puolestaan kertoi, että teemapäivä pääsi tältä vuodelta livahtamaan ohi.

– Kuulin siitä vasta asiakkaalta, että tällainen on tänään. Harmi, oltaisiin kyllä reagoitu siihen ja pistetty vaikka siikasoppaa tarjolle, Korkeakoski toteaa.

Kotimaisen kalan saatavuuden varmistamiseen tähtääkin kalakeittopäivän poliittisempi ulottuvuus. Vuosittain vaihtuva teema on nimittäin tänä vuonna "Kalaa hyviin päätöksiin".

Sillä viitataan eduskunnan päätöksiin, joiden Pro Kala ry toivoo turvaavan ammattikalastajien mahdollisuudet tuottaa jatkossakin kotimaista lähiruokaa.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.