Kansirakennelma kohti Kanadaa - Salaisena alkanut projekti valmistui Rauman telakalla, seuraavaa kauppaa odotellaan

Maanantaina on tarkoitus siirtää kansirakennelma proomun päälle, kertoo Almacon offshore-divisioonan toimitusjohtaja Mikael Liljeström.

| Päivitetty

Rauman telakalla on saatu valmiiksi laivan kansirakennelma, jonka Almaco toimittaa kanadalaiselle telakkayhtiö Davielle.Seitsemänkerroksista majoitusrakennusta tehtiin Raumalla pitkään salassa.

Vasta kun tilaaja tuli itse julkisuuteen, saivat suomalaiset partneriyritykset vahvistaa, mistä on kyse (LS 2.12.). Raumalla tehtiin valtava majoitusmoduuli, joka liitetään vanhaan konttilaivaan. Näin saadaan huolto- ja tukialus Kanadan merivoimille.Torstaina Rauman satamaan, RMC:n laituriin, saapuivat valtamerihinaaja Fairmount Glacier ja Uglandin meriproomu ”Kanadan hotellia” noutamaan.

– Maanantaina on tarkoitus siirtää kansirakennelma proomun päälle, kertoo Almacon offshore-divisioonan toimitusjohtaja Mikael Liljeström.

Peräti 2 200 tonnia painava mötikkä pitää sen jälkeen kiinnittää tukevasti proomun kannelle ennen kuin kolmen viikon merimatka kohti Quebeciä voi alkaa. Matkaan päästäneen torstaina tai perjantaina.

Raumalla on hommia paiskittu keskimäärin 120 ihmisen voimin kolmentoista kuukauden ajan. Almaco käytti 55 alihankkijaa projektissa. Raumalainen RMC teki terästyöt. Hytit valmistettiin Maskussa ja tuotiin kasitietä pitkin Raumalle.Lopputulos on vahva näyttö suomalaisesta osaamisesta.

– Odotus on, että saamme vielä toisen samanlaisen tehtäväksi. Kanadalaiset haluavat vielä nähdä, että tämä rakenne todella solahtaa paikoilleen vanhan konttilaivan päälle, kertoo Almacon offshore-divisioonan projektijohtaja Kaj Casen.

Kanada on jo löytänyt Asterixin sisaraluksen, jolle voitaisiin tehdä samat muutostyöt.

– Toiveissa on, että rakentaminen Raumalla voisi alkaa syksyllä, Casen sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut