Kaunummen koti siirtyi terveysjätin omistukseen – Mehiläinen etsii toiminnalle heti uusia tiloja

Toiminnan on tarkoitus siirtyä kokonaan uusiin tiloihin jo ensi vuoden lopulla. Tonttineuvottelut Eurajoen kunnan kanssa ovat käynnissä parhaillaan.

Mehiläinen Hoivapalvelut Oy tiedotti perjantaina ostaneensa Eurajoella toimivan Kaunummen kodin liiketoiminnan.

Sydänmaissa kehitysvammaisille asumispalveluja tarjoavan yrityksen toiminta siirtyi Mehiläisen hallintaan torstaina.

Yksityiset palveluntarjoajat ovat tehneet pitkään vahvasti tuloaan myös sosiaalialan markkinoille sote-uudistuksen lähestyessä. Mehiläisen hoivapalveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Härusin mukaan Kaunummen kodin osto on linjassa yhtiön strategian kanssa.

– Strategiana on kasvaa hoivapalveluissa sekä yritysostojen että uusien palvelukotien rakentamisen kautta. Vammaispalvelut on meille iso painopistealue, kertoo Härus.

Kauppahintaa Härus ei kommentoi.

Varsinaisessa Kaunummen kodissa toiminta ei kuitenkaan tule jatkumaan kauaa. Mehiläinen aikoo siirtää palvelut kokonaan uusiin tiloihin, koska nykyiset tilat eivät täytä tämän päivän vaatimuksia. Esimerkiksi huoneet ovat liian pieniä, eikä kaikissa ole edellytettyjä WC- ja saniteettitiloja.

– Tavoitteena on, että uudet tilat valmistuisivat vuoden 2019 loppuun mennessä. Meillä on tällä hetkellä useita tonttivaihtoehtoja, joista keskustelemme Eurajoen kunnan kanssa, Härus sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut