Kaupunginhallitus tapasi kasvoja päihdeongelman takaa

Jenni, Jari ja Kari kertoivat Rauman päättäjille omat karut tarinansa.

| Päivitetty

Rauman kaupunginhallitus tutustui tiistaina Rauman Seudun Katulähetyksen järjestämälle tukiasuntokierrokselle, jonka tarkoituksena oli näyttää päättäjille, millaisissa oloissa raumalaiset päihdeongelmaiset asuvat.Kierroksen aikana tavattiin Jenni, Jari ja Kari, jotka kertoivat päättäjille omat tarinansa.

– Olin asunnottomana kuusi kuukautta. Käytännössä se tarkoitti sitä, että yövyin toisten ihmisten nurkissa. Joka päivä piti miettiä, minne seuraavaksi yöksi pääsee, pohtii 23-vuotias Jenni.

Toivontalolta Jenni sai asunnon silloisen poikaystävänsä kanssa marraskuussa 2016.

Jennin päihdeongelmat alkoivat jo 13-vuotiaana. Juomiseen hänet ajoi muun muassa huoli oman isän päihderiippuvuudesta. Vuosien aikana päihteet kovenivat. Lopulta nuori nainen tajusi tarvitsevansa katkohoitoa.

– Ennen katkolle lähtemistä käytin subtexia ja piriä. Olin henkisesti ihan loppu. Onneksi tajusin tuolloin, että tähän on tultava muutos.

Nyt Jenni asuu omassa kodissaan, päihteettömänä. Tukena hänellä on Toivontalon työntekijät, oma perhe ja raittiit ystävät. Päihteiden sijaan mieltä vaivaa nyt ystävien kohtalo.

Raumalla on tällä hetkellä kymmenkunta asunnotonta, parikymppistä päihdeongelmaista.

– Kumpa olisi joku paikka, minne he voisivat mennä, talvikin on tulossa. Haluaisin kovasti auttaa heitä. Omaan kotiini en voi heitä päästää, sillä silloin saattaisin hankkia itselleni häädön. Sitä en halua.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut