Kesä tuo mökkiläiset terveyskeskuksiin

Kesä ja mökkiläiset näkyvät usein myös terveyskeskusten luukulla, kun sairastumisten tai tapaturmien hoitoon hakeudutaan mökkipaikkakunnan terveydenhuoltoon.

Kesä ja mökkiläiset näkyvät usein myös terveyskeskusten luukulla, kun sairastumisten, tapaturmien tai pitkäaikaissairauksien hoitoon hakeudutaan mökkipaikkakunnan terveydenhuoltoon.

Rauman avoterveydenhuollon johtavan ylilääkärin Emilia Katko-Kesälän mukaan pääosa ulkopaikkakuntalaisten käynneistä on päivystyskäyntejä.

– Jonkun verran kävijöitä on myös terveyskeskuksen vastaanotoilla. Mökeillä pidempiä aikoja viettävät saattavat tulla esimerkiksi jonkun pitkäaikaissairauden ja säännöllisiä tarkastuskäyntejä vaativan asian vuoksi, Katko-Kesälä kertoo.Yksityisten terveyspalvelujen tarjonnan lisääntyminen ei ole ainakaan tilastojen valossa vaikuttanut ulkopaikkakuntalaisten kävijämääriin päivystyksessä.

Varsinaisia mökkiläisiä tilastoista on hyvin vaikea erotella.

– Kaiken kaikkiaan ulkopaikkakuntalaisten käynnit ovat lisääntyneet 30 prosenttia viime vuodesta, mutta tässä on tilastoituna myös esimerkiksi puhelinyhteydenotot ja neuvontapalvelut, Katko-Kesälä selvittää.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut