Keskussairaalan palliatiivinen poliklinikka vahvistuu

Uusi hoitajavetoinen päiväsairaalatoiminta käynnistynee puolestaan ensi vuonna.

Satakunnan keskussairaalan palliatiivisen hoidon poliklinikkaa on tarkoitus vahvistaa ja laajentaa siten, että poliklinikalla työskentelisi jatkossa kaksi palliatiiviseen hoitoon erikoistunutta lääkäriä ja kokopäiväinen sairaanhoitaja.

– On arvokas asia, että meillä on hyvin toimiva palliatiivinen poliklinikka. Kun aktiivinen hoito päättyy ja potilas kotiutetaan, on moni kokenut jääneensä yksin. Siinä on ollut iso epäkohta, johon tulee nyt parannusta, konservatiivisen hoidon vastuualuejohtaja Jukka Korpela lupaa.

Palliatiivinen poliklinikka on toiminut keskussairaalassa pienimuotoisesti jo noin vuoden ajan. Toiminta on ollut pilottiluonteista ja koskenut vain tiettyjä keskussairaalan osastoja kuten sisätautien ja kirurgian osastoja.– Tulevaisuudessa henkilökunta suunnittelee jatkossa potilaiden hoitopolut kokonaisuudessaan aina sosiaalietuuksien hakemiseen liittyviin paperiasioihin saakka. Hallinnassa oleva hoitopolku vähentää sekä potilaan että omaisten ahdistusta raskaassa elämänvaiheessa.Satakunnan keskussairaalassa on tarkoitus aloittaa vuonna 2019 myös päiväsairaalatoiminta. Remontoidut tilat tulevat sijoittumaan aiempien kirjastotilojen alueelle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut