Kun Rauman telakalla suurta siltaa rakennettiin

Finnyards toimi alihankkijana pohjoismaalaiselle konsortiolle. Raumalla rakennetut 40x22 metrin teräslohkot uitettiin proomuilla Pohjanlahden yli.

Metalli 66:n tuoreessa 100-vuotishistoriikissa esitellään paitsi työtä ja sen tekijöitä myös työn tuloksia. Siis lähinnä laivoja.

Juhlakirjaan on otettu mukaan myös 1990-luvun erikoinen projekti, jossa Rauman telakalla tehtiin 1,8 kilometrin siltapalkki Ruotsin tielaitokselle.

Finnyards toimi alihankkijana pohjoismaalaiselle konsortiolle. Raumalla rakennetut 40x22 metrin teräslohkot uitettiin proomuilla Pohjanlahden yli. Terästä tarvittiin saman verran kuin suureen risteilijään.

Höga kusten -silta ylittää Ångermanjoen. Silta yhdistää Kramforsin ja Härnösandin kunnat. Silta on yksi maailman pisimmistä riippusilloista. Kun silta avattiin liikenteelle 1997, se oli Ruotsin korkein rakennelma. 

Höga kusten (Korkea rannikko) hyväksyttiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2000. Vuonna 2006 samaan Unesco-listan kokonaisuuteen otettiin myös Merenkurkun saaristo Suomen puolelta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut