Leikkaustoiminnan loppuminen olisi Rauman aluesairaalan loppu

Virkamiesesitys sairaalatoimintojen keskittämisestä on valmistumassa. Esityksessä todetaan, että kirurgiset leikkaukset tulisi keskittää isoihin sairaaloihin.

| Päivitetty

Virkamiesesitys sairaalatoimintojen keskittämisestä on valmistumassa. Esitys on raumalaisten näkökulmasta karua luettavaa. Kirurgiset leikkaukset on määrä keskittää ensi vuoden alusta lähtien 12 erikoissairaalaan.

Rauman aluesairaalan osalta se tarkoittaisi sitä, että jatkossa tekonivelleikkaukset tehtäisiin Satakunnan keskussairaalassa Porissa.

– Rauman osalta tämä on masentava uutinen. Jos tämä esitys toteutuu näin, tarkoittaa se Rauman aluesairaalan loppumista, toteaa Rauman kaupungin vs. sosiaali- ja terveysjohtaja Marja-Leena Alho.Rauman aluesairaala on viime vuosina erikoistunut tekonivelleikkauksiin. Leikkauksia tehdään Raumalla vuosittain noin 300.

Esityksen mukaan tekonivelleikkausten kriittinen alaraja olisi jatkossa 500 leikkausta vuodessa.Tavoitteena on keskittää osaamista.

– Tiettyjä vähän tehtäviä toimenpiteitä pitääkin keskittää isoihin sairaaloihin. Sen sijaan pienemmät toimenpiteet voitaisiin hyvin jättää esimerkiksi aluesairaaloiden hoidettaviksi. Nyt tuntuu siltä, että isoilla yksiköillä on potilaspula. Resurssia on mutta potilaat puuttuvat. Volyymiä yritetään saada aikaan tällä tavalla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut