Luke: Lapin-Laitilan susitilanne on "mielenkiinnon kohde"

Rauman ja sen eteläpuolisen alueen susitilanne elää ja on monella tapaa epäselvä.

Luonnonvarakeskuksen tutkimusteknikko Antti Härkälä sanoo, että Lapin-Laitilan suunta on kuitenkin nyt "mielenkiinnon kohde".

– Laitilan itäpuolella on reviiri olemassa. Ei olisi valtava sensaatio, jos pohjoispuolelle muodostuisi toinen, hän toteaa.

Keskustelu Lapissa liikkuvista susista kiihtyi, kun paikallinen henkilö kertoi kahden suden käyneen hänen metsästyskoiransa kimppuun Kuljulla.

Aktiivisemmin Lapin suunnalla liikkuvat sudet eivät ole mikään uusi ilmiö. Rauma-Eura-Laitila -kolmiosta alkoi tulla selvästi aiempaa enemmän havaintoja jo vuosi sitten.

– Havainnot eivät enää selity läpikulkijoilla, vaan jostain säännöllisemmästä on kyse, Härkälä sanoo.

Hän painottaa, että susiyksilöiden määrän arviointiin ei tähän aikaan vuodesta kuitenkaan ole mahdollisuutta, vaan siihen tarvitaan lunta. Vielä tarkempaa tietoa yksilömäärästä tuo talvella jatkuva, ulosteista tehtävä dna-analyysi.

LUE LISÄÄ KELLO 00.01 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeuden voit tilata tekstiviestillä kahdella eurolla.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja ja olet aktivoinut tilisi verkkopalveluihimme, pääset kirjautumaan näköislehden pariin täällä.

Jos olet jo tilaaja, mutta et ole vielä aktivoinut tiliäsi, voit tehdä sen aktivointisivulla.