Maailmaa valloittava hupijuoksu nosti Markus Niemelän Vuoden nuori yrittäjä -finaaliin

Raumalainen Markus Niemelä, 32, valittiin Satakunnan vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Hän on myös yksi viidestä finalistista valtakunnallisessa kilpailussa.

| Päivitetty

Raumalainen Markus Niemelä, 32, on yksi viidestä finalistista valtakunnallisessa Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa. Voittaja julkistetaan Get Together -tapahtumassa  20.5. Jyväskylässä.

Niemelä valittiin myös Satakunnan vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Asia piti paljastaa vasta myöhemmin, mutta valtakunnan kisan finaalipaikan vuoksi se kerrottiin jo tänään.

Niemelän yritys Funrun Finland Oy järjestää väriestejuoksuja. Viime vuonna Color Obstacle Rush -hupijuoksuihin osallistui Suomessa, Britanniassa ja USA:ssa lähes 100 000 ihmistä. Tänä vuonna Niemelä ennakoi 200 000 osallistujan rajan ylittyvän.

- Suomen tapahtumat tekee toinen yritys lisenssillä. Oma porukkamme, 15-20 ihmistä, kiertää Eurooppaa. Teemme juoksutapahtumia Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Ruotsissa, Italiassa, Espanjassa ja Arabiemiraateissa. Jos intoa loppuvuodesta vielä riittää, menemme myös Yhdysvaltoihin, kertoo Niemelä.

Hän sanoo arvostavansa nuoren yrittäjän palkintoja kovasti. Kilpa-autoilijana hän tottui ajattelemaan, että hyvästä työstä saa konkreettisen palkinnon.

Eurojakin Niemelän yrityksessä pyörii. Viime vuoden liikevaihto nousi 1,2 miljoonaan euroon. Toki kulutkin ovat komeat, kun iso porukka reissaa maailmalla. Tavarassakin on rahaa kiinni. Värijuoksusirkus kulkee kolmessa rekassa ja yhdessä kuorma-autossa.

Suomen Yrittäjien järjestämän valtakunnallisen Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun vuoden 2016 finalistit:

  • PaaPii Design Oy:n Anniina Isokangas, 34, Kokkolasta

  • Biancaneve Oy:n Elina Loueranta, 33, Tampereelta

  • Funrun Finland Oy:n Markus Niemelä, 32, Raumalta

  • Finnchat Oy:n Roope Rämänen, 29, Jyväskylästä

  • Suomen Saneerauspalvelu Oy:n Sami Takkula, 26, Vantaalta

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut