Metsäpalon vaara on nyt todella akuutti myös Satakunnassa – "En muista edes nähneeni tällaisia lukemia"

Metsäpalovaroitus on voimassa, ja sen aikana kaikenlainen avotulen tekeminen on kielletty.

Maasto on nyt poikkeuksellisen kuivaa myös Rauman lähiseudulla, mikä kasvattaa metsä- ja maastopalojen riskiä merkittävästi.

– Metsäpaloindeksit ovat tällä hetkellä todella korkealla. En itse muista edes nähneeni tällaisia lukemia, toteaa päivystävä meteorologi Henri Nyman Ilmatieteen laitokselta.

Metsäpalovaroitus annetaan, kun indeksin mitattu arvo on yli 4. Korkein mahdollinen arvo on 6, ja Satakunnassa ollaan tällä hetkellä jo 5,5:ssä.

Metsäpalovaroitus tuleekin olemaan voimassa ainakin koko toukokuun, sillä sateita ei nähtävästi ole vieläkään luvassa. Pitkään jatkunut kuiva kausi kantanee kesäkuuhun asti.

– Ennusteet ovat rutikuivia niin pitkälle kuin niitä voi luotettavasti katsella, eli viikon päähän. Tämä kuivuus jatkuu vielä pitkään, sanoo Nyman.

Metsäpalovaroituksen ollessa voimassa on avotulen tekeminen kielletty. Aluepalopäällikkö Juha Suonpää Rauman paloasemalta toivoo ihmisiltä huolellisuutta ja maalaisjärkeä.

– Kaikenlainen avonaisen tulen tekeminen metsään tai sen läheisyyteen on kielletty. Jos joku rupeaa vaikka kulottamaan ruohoa tai polttamaan oksia, niin... Kaikkien normaalien ihmisten pitäisi tietää, että tällä kelillä sitä ei saa tehdä, toteaa Suonpää.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut