Ministeriön tiukka kanta ihmetyttää Raumalla

Sosiaali- ja terveysministeriön lausunnon mukaan Rauma ei voi hankkia leikkauspalveluita yksityisiltä toimijoilta vuoden 2018 alusta alkaen.

| Päivitetty

Rauman sairaalassa voidaan jatkossakin tehdä muun muassa suonikohjujen laserointia, nivustyrä- ja nenäleikkauksia sekä rannekanavan avauksia. Nämä kaikki toimenpiteet voidaan tehdä paikallispuudutuksessa, ilman anestesialääkäriä.

– Ruotsissa paikallispuudutuksessa tehdään nykyään jopa kohdunpoistoja. Mikään ei estä meitä tekemästä niitä tulevaisuudessa myös täällä Raumalla, toteaa sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtaja Marja-Leena Alho.

Sosiaali- ja terveysministeriön viimeviikkoisessa lausunnossa linjattiin, että sairaalatoiminta voi jatkua Raumalla ensi vuoden jälkeenkin mutta leikkaukset eivät saa edellyttää anestesiologista toimintaa, kuten esimerkiksi nukutuksia, laajoja alueellisia puudutuksia tai johtopuudutuksia.Alho pitää kuitenkin mielenkiintoisempana ministeriön kielteistä kantaa siihen, ettei kunta voi hankkia terveyspalveluja yksityiseltä toimijalta. Linjaus ei ole hänen mukaansa perustuslain mukainen.

– Kanta on omituinen, sillä kuntahan voi ostaa omat palvelunsa mistä haluaa. Ei palveluita ole pakko hankkia esimerkiksi sairaanhoitopiiriltä. Tässä tulee väkisinkin sellainen olo, ettei laki ole nyt kaikille aivan sama.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut