Tv-kaapeliverkkoja uhannut pimennys lykkääntyy osittain

DNA uhkasi keskeyttää maaliskuun alussa Avan, Heron, Jimin ja Livin välittämisen kaapeliverkossa. 

| Päivitetty

Televisiokanavia uhannut pimennys DNA:n kaapeliverkossa Raumalla on lykkääntynyt ainakin Jim-, Liv-, ja Hero -kanavien osalta. Nelosen Median omistava Sanoma-konserni on jatkanut lupaa jaella kanavia kaapeliverkossa 16.5. saakka. Sanoma toivoo neuvotteluiden viemistä rauhassa päätökseen otetulla jatkoajalla. MTV:n AVA-kanavan kohtaloa ei vielä tiedetä. Mikäli alkuperäinen uhka toteutuu, AVA pimenee maaliskuun alussa. 

Tv-yhtiöt MTV ja Nelonen irtisanoivat mainittujen kanavien kaapelijakelua koskevat sopimukset päättymään helmikuun lopussa. Jakelun uhattiin jatkuvan vasta, kun neuvotteluissa päästään sopimukseen tekijänoikeuskustannusten jaosta.

- Operaattori ei voi veloittaa kaapeliverkossa tämän tyyppisiä kustannuksia, joten teemme aktiivisesti töitä päästäksemme jatkosopimukseen tv-yhtiöiden kanssa entisin ehdoin. Emme missään nimessä haluaisi tv-lähetysten keskeytymistä kuun vaihteessa, DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen kommentoi tiedotteessa.

Tv-yhtiöt maksavat sisällöistä tekijänoikeuskorvaukset. Kopiosto esittää, että operaattorien tulisi myös maksaa korvauksia.

- Operaattori ei voi periä asiakkailta maksua vapaasti vastaanotettavien tv-kanavien sisällöstä. Operaattori saa kaapeli-tv-liittymästä maksun, joka kattaa vain tv-signaalin lähettämisen tekniset kulut, todetaan Soneran tiedotteessa.

Esitetyt uudet tekijänoikeuskorvaukset eivät koske antennitalouksia, joten mainitut kanavat näkyvät varmasti maaliskuussakin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut