"Muovia on jopa verisuonissamme, mutta emme maksa siitä mitään hintaa" – kansainvälinen bioasiantuntija vieraili Eurassa

David Newman johtaa sekä maailman biokaasujärjestöä (WBA) että biomateriaaliyritysten yhteenliittymää BBIA:ta (Bio-based and Biodegradable Industries Association).

David Newman tietää mistä puhuu, kun puhuu erilaisista bio-etuliitteellä varustetuista asioista. Hän johtaa sekä maailman biokaasujärjestöä (WBA) että Isossa-Britanniassa toimivaa biomateriaaliyritysten yhteenliittymää BBIA:ta (Bio-based and Biodegradable Industries Association).

Yksi viime aikojen huomattavimmista biopuheenaiheista on muovi, sen kierrättäminen ja sen korvaaminen ympäristöystävällisemmillä biohajoavilla materiaaleilla.

Newmanilla onkin sanansa sanottavana myös muovista.

– Muovijätettä päätyy meriin kahdeksasta kymmeneen miljoonaa tonnia joka vuosi. Muovia on maaperässämme ja vedessämme. Sitä on jopa verisuonissamme, mutta emme maksa siitä mitään hintaa. Jos ottaisimme tästä asiasta vastuun, muovi maksaisi kymmenen kertaa enemmän kuin nyt, paaluttaa Newman Länsi-Suomen haastattelussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut