Musiikki ei tunne rajoitteita

John Lennon Youth Wind Bandissa erilaisuus on rikkaus.

Maanantaina käynnistyvä Rauma Festivo saa vieraakseen italialaisen, vuonna 1998 perustetun John Lennon Youth Wind Bandin, jonka riveissä on noin kuusikymmentä 14–20-vuotiasta soittajaa.

Alueellisen musiikkikouluhankkeen yhteydessä Foundation Carlo and Gigliemo Andreoli -oppilaitoksessa syntynyt nuoriso-orkesteri on saanut hyvää palautetta sekä konserttiensa että sosiokulttuuristen tavoitteidensa takia. Orkesterin riveissä soittavat sekä tavalliset nuoret että kehitysvammaiset.Sillä tosin ei ole mitään merkitystä, sillä niin soittaessa kuin orkesterin vapaa-ajallakin rajoitteet unohtuvat, sanoo nuoriso-orkesterin kapellimestari Mirco Besutti.

Italiassa, toisin kuin muualla Euroopassa, erityislapsille ei Besutin mukaan ylipäätään ole omia kouluja, vaan heidät on integroitu tavallisten lasten joukkoon jo päiväkoti-ikäisinä.– Niinpä tavalliset lapset ovat jo niin tottuneita vammaisuuteen, että näkevät kehitysvammaiset vain ihmisinä, joiden taidot ovat erilaisia. Tämän saman olemme huomanneet myös omassa bändissämme, Besutti sanoo.

John Lennon Youth Wind Band esiintyy maanantaina ilmaiskonsertissa Pyhän Ristin kirkossa ja tiistaina Rauma-salissa yhdessä Rauman Poikasoittokunnan kanssa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut