OAJ ja opettajia parhaillaan Rauman torilla - kuuntele, kysy ja tenttaa

Opetusalan ammattijärjestö OAJ hakee parhaillaan Rauman torilla vastauksia, miten Rauman koulutus pidetään laadukkaana sekä millaisina koulut ja opettajat näyttäytyvät paikallisille. Kyseessä on kuuden paikkakunnan On the Road -kiertueen startti.

Järjestöä ajaa koulutuksen kentälle huoli varhaiskasvatuksen ja koulutuksen tulevaisuudesta.

– Maamme koulutuksen kehityssuunta on huolestuttava. Oppimistulokset ovat heikenneet, ja erot parhaiten ja heikoiten pärjäävien välillä ovat suurentuneet, puheenjohtaja Olli Luukkainen toteaa.

OAJ vaatii kansallista perusopetuksen pelastusohjelmaa, joka pysäyttäisi eriytymiskehityksen.

Raumalla koulu- ja varhaiskasvatuspalvelujen päättäjiä tenttaa juontaja Lauri Salovaara. Paikalla on lisäksi paikallisia opettajia, jotka toivovat palautetta kouluasioista kuntalaisilta. Torilla nähdään myös oppilasesityksiä.

OAJ:n edustajat tapaavat tänään myös Rauman kaupungin johtoa. Toimintapäivä päättyy opettajien iltaan, johon on tulossa yli sata osallistujaa.

LUE LISÄÄ KELLO 00.01 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeuden voit tilata tekstiviestillä kahdella eurolla.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja ja olet aktivoinut tilisi verkkopalveluihimme, pääset kirjautumaan näköislehden pariin täällä.

Jos olet jo tilaaja, mutta et ole vielä aktivoinut tiliäsi, voit tehdä sen aktivointisivulla.