Oikeus: Rauman kauppakeskuksen kaava on lainmukainen

Katselmuksen johtopäätös oli, ettei kaavamuutos ole ristiriidassa Vanhan Rauman suojavyöhykkeen kanssa.

Rauman kauppakeskuskaavaa eli Kanalin länsirannan asemakaavamuutosta koskeva päätös on lainmukainen, toteaa Turun hallinto-oikeus. Kaava mahdollistaa uuden kauppakeskuksen rakentamisen nykyisen Tarvontorin paikalle sekä kaksi uutta kerrostalokorttelia nykyisen linja-autoaseman alueelle.

Hallinto-oikeuden mukaan kaavamuutosasian käsittelyyn kaavoitusjaostossa ei ole osallistunut esteellisiä henkilöitä ja että menettely on muutenkin ollut lainmukaista. Katselmuksen johtopäätöksenä oikeus totesi, ettei kaavamuutos ole ristiriidassa yleiskaavan maailmanperintökohteen suojavyöhykettä koskevan määräyksen kanssa.

Kooltaan 4,15 hehtaarin suuruinen kaavamuutosalue sijaitsee Rauman ydinkeskustan alueella, maailmanperintökohde Vanhan Rauman välittömässä läheisyydessä. Alueella on ennestään kaksi kauppakeskusta, linja-autoasema sekä hampurilaisravintola. Muutoin alue on rakentamatonta ja sitä käytetään pääasiassa pysäköintialueena.Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut