Pesonen: Kuntien itsehallinto vahvistuu

Kokoomusaktiiveja puoluesihteeri tsemppaa muun muassa sillä, että puolue voi saada enemmän ehdokkaita kuin demarit. "Se olisi historiallista ja kova saavutus, onhan SDP perinteisesti vahva kuntapuolue", sanoo Janne Pesonen.

Kokoomuksen puoluesihteeri Janne Pesosen mukaan puolueella on nyt noin 3800 ehdokasta kevään kuntavaaleihin, kun tavoitteena on 7000.

– Kaksissa viime vaaleissa ehdokasmäärä kaksinkertaistui viimeisen kuukauden aikana. Kovaa loppukiriä odotan nytkin. Siltä kuitenkin näyttää, että kaikkiaan ehdokkaita asetetaan vähemmän kuin viimeksi, kertoi Pesonen Raumalla.

Kokoomusaktiiveja hän tsemppaa muun muassa sillä, että puolue voi saada enemmän ehdokkaita kuin demarit.

– Se olisi historiallista ja kova saavutus, onhan SDP perinteisesti vahva kuntapuolue.Puoluesihteeriltä on usein kysytty mitä virkaa kunnilla enää on, kun sote-uudistus siirtää yli puolet toiminnasta ja rahasta maakunnille.

– Vääriä käsityksiä on ammuttu viime kuukausina alas. Vilpittömästi väitän, että ainakin kokoomuslaisia innostaa se maisema, joka kunnille avautuu, Pesonen sanoi.Pesosen mielestä sote-uudistus itse asiassa vahvistaa kuntien itsehallintoa.

– Kunnilta lähtee sitä missä on vähiten liikkumatilaa ja kulut ovat hankalasti ennakoitavissa. Kuntatalous helpottuu ja kunnat pystyvät katsomaan eteenpäin, tekemään omia valintojaan.Valitun sote-mallin hyvistä puolista yksi nousee kokoomuslaisittain yli muiden: valinnanvapaus.

– Se toteutuu paremmin kuin uskalsimme toivoakaan, paljasti Pesonen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut