Pienetkin sote-markkinat kiinnostanevat palveluntuottajia

Varsinais-Suomen sote-muutosjohtaja Antti Parpo uskoo, että palveluja saa jatkossa niin Pyhärannassa kuin Kustavissakin.

| Päivitetty

Varsinais-Suomen muutosjohtajien Kimpassa 2020 -kiertue pysähtyi tiistaina Uuteenkaupunkiin. Muutosjohtajat Laura Leppänen ja Antti Parpo sekä henkilöstöpäällikkö Laura Saurama olivat tyytyväisiä siihen, että uudistusvalmistelu on vihdoinkin lähtenyt maakunnan osalta hyvin käyntiin.

– Tähän asti olemme olleet mariseva perässäpitäjä, mutta nyt kuulumme jo kelpoon keskisarjaan. Olemme saaneet sekä tekijöitä että rahaa, Leppänen iloitsee.

Myös sote-uudistuksen valmistelut ovat Varsinais-Suomessa edenneet. Nyt odotetaan lähinnä lakien voimaantuloa, sillä ilman niitä ei mitään asiaa voida viedä loppuun.

Työn alla on kuitenkin jo tulevaisuuden palveluverkoston luominen. Varsinais-Suomessa luodaan rinnakkain kahta suunnitelmaa, joista toinen on poliittinen ja toinen tuottajien näkökulmasta laadittu versio.

– Sote-keskuksilla voi olla sivutoimipisteitä esimerkiksi pienemmillä paikkakunnilla kuten esimerkiksi Pyhärannassa. Uskon myös siihen, että tulevat markkinat houkuttelevat yksityisenkin sektorin toimijoita tuomaan palveluita pienille paikkakunnille. Esimerkiksi Kustavissa palvelut tulevat varmasti jopa paranemaan, sillä kesäasukkaiden määrä on siellä niin suuri, Parpo toteaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut