Poliisi eristi suomalaisopiskelijan naapuruston Barcelonan terrori-iskun jälkeen: "Ei tehnyt mieli lähteä kaduille"

Suomalainen Henrietta Nyberg asuu Barcelonassa terroriteon iskupaikan vieressä. Tänään hän menee normaalisti töihin ja palaa kotiinsa, mutta välttelee isoja katuja ja metroa.

| Päivitetty

Torstaina Barcelonassa La Rambla -kävelykadulla tapahtuneessa terrori-iskussa on perjantaiaamun tietojen mukaan kuollut 13 ja loukkaantunut noin sata ihmistä. Pakettiauto ajoi väkijoukkoon turistien suosimalla alueella.

Suomalainen opiskelija Henrietta Nyberg asuu aivan tapahtumapaikan lähistöllä, noin 50 metrin päässä La Ramblalla sijaitsevasta Liceun metroasemasta.

Nyberg kertoo, että muualla maailmassa tapahtuneet terroriteot ovat saaneet olemaan varuillaan jo ennen torstain iskua.

– Olen ollut varovainen metron käytön suhteen ja isoissa yleisötilaisuuksissa, ja pyrkinyt tarkkaan tiedostamaan, mitä ympärillä tapahtuu, hän sanoo.

Terroriteon tapahtumahetkellä Nyberg oli juuri lähdössä töistä kotiin. Suunnitelmiin tuli muutos, kun hän kuuli iskusta.

– 20 minuuttia myöhemmin olisin ollut La Ramblalla.

Koko Nybergin naapurusto eristettiin iskun jälkeen, ja takaisin olisi päässyt vasta yhdeltä yöllä. Nyberg päätti, että viettää torstain ja perjantain välisen yön mieluummin poikaystävänsä luona.

– Näin kuvia, joissa poliisit etsivät aseet tanassa epäiltyjä. Ei tehnyt mieli enää lähteä minnekään kaduille, kun jatkuvasti kuului hälytysajoneuvojen ja poliisihelikopterien ääntä.

Perjantaina Nyberg meni normaalisti töihin ja aikoo suunnata töiden jälkeen kotiin.

– Ei tee mieli olla yksin, enkä halua käyttää metroa tai liikkua isoilla kaduilla. Aion seikkailla kotiin pikkukujia pitkin, niin kuin olen yleensä tehnyt, hän kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut