Puhutun rankkarin veivannut Lahti: "Tiedän säännöt"

Hurja viiden maalin päätöserä nosti SalBan voittoon.

Voita oikeat peli tuntuu olevan SalBan motto. Salibandyliigan raumalaisjoukkue kävi hakemassa Hämeenlinnasta tärkeän vierasvoiton, kun se kukisti LASB:n maalein 3–6 (2–0, 0–1, 1–5). Voiton pohjusti hurja viiden maalin päätöserä.

– Ainakin tuntuu perkeleen hyvältä, nuori hyökkääjä Tomi Lahti henkäisi kamppailun jälkeen.

– Vieraissa on aina kiva voittaa, sillä niin ei usein ole käynyt. Tämä oli yksi tärkeimmistä otteluista tällä kaudella, ja sen tuntee joukkueesta. Nyt on aika vapautunut fiilis.

SalBa ja LASB ovat sarjataulukossa peräkkäin. SalBa nousi 14 pisteeseen, mutta ei pystynyt kipuamaan taulukossa ylöspäin, sillä KooVee kaatoi omassa ottelussaan Steelersin.

– Saatiin kuitenkin kaksi pistettä lisää eroa taaksepäin. Meillä on luja usko, että nousemme vielä pois karsijan paikalta, Lahti vakuutti.

Alku ei enteillyt raumalaista juhlaa, sillä LASB iski heti ensimmäisellä vartilla kahdesti.

Aikanaan maajoukkueessakin pelannut Heikki Hätönen aloitti, ja puolitoista minuuttia myöhemmin nuori tähtihyökkääjä Rasmus Kainulainen jatkoi.

SalBa joutui odottamaan omaa avausmaaliaan toisen erän alkuun. Sen teki ylivoimalla Jani Lehtoniemi.

Päätöserään raumalaiset saivat huonoimman mahdollisen startin, kun Antti Sihlman pystyi upottamaan rangaistuslaukauksen vain viiden sekunnin pelin jälkeen.

Siitä ei SalBa-vahti Teemu Kortelaisen tarvitse ottaa surua puseroon, sillä Sihlman on rankkareissa todellinen spesialisti.

SalBa sai oman rankkarinsa kahdeksan minuuttia myöhemmin, eikä Tomi Lahti epäonnistunut yrityksessään. Sosiaalisessa mediassa maali synnytti ison porun, sillä monen mielestä pallo liikkui tilanteessa taaksepäin.

– Ei ainakaan tarkoituksella mennyt. En ole itse nähnyt sitä, mutta tiedän säännöt, Lahti sanoi.

– Mä yritin maalia, pallo meni maaliin, ja se hyväksyttiin. Se riittää mulle.

Se käynnisti tapahtumasarja, joka pohjusti raumalaisten voiton.

Tatu Ruohonen iski seuraavalla minuutilla pallon verkkoon, ja hyvää putkea jatkoivat nopeaan tahtiin Lehtoniemi sekä Antti Vuorinen, joka onnistui peräti kahdesti.

– Peli muuttui mun mielestäni osittain jo toisessa erässä. Viimeisen sektorin peli parani meiltä, ja pääsimme paremmin peliin mukaan. Tuntui, että kaveri joutui juoksemaan enemmän, Lahti muisteli.