Puukoulu puutetta paikkaamaan? Kuntalaisaloite ehdottaa uudenlaista ratkaisua Uotilan koulupulmaan

Kuntalaisaloitteessa ehdotetaan kiinteistöleasingilla rahoitettavaa puukoulua purettavaksi määrätyn Uotilan alakoulun tontille.

Sosiaalisen median ryhmissä on viime viikkoina kiertänyt linkki mielenkiintoiseen kuntalaisaloitteeseen, jonka otsikko on "Uusi koulurakennus Rauman kaupungin Uotilan kylään vähäisin investoinnein".

Ideahan kuulostaa käytännössä unelmien toteutumiselta: kylän lapset ovat joutuneet opiskelemaan väistötiloissa jo vuosia, eikä kaupunki ole antanut kylälle edes lupausta uuden koulun rakentamisesta vedoten muiden investointien ensisijaisuuteen.

Mutta mistä tarkalleen on kyse? Aloitteen kirjoittanut uotilalainen Raimo Kaisto kertoo tarttuneensa Rauman tarinassa esitettyihin arvoihin, joiden mukaan kuntalaisilta toivotaan aktiivisuutta ja halua vaikuttaa omiin asioihinsa.

– Aloitteessa on tarinaa ehdotettu käytäntöön. Yksi kaupungin päätöksenteon ongelmista on vaihtoehdottomuus. Jos on joku ongelma, siihen esitetään ratkaisuksi laskelmia laskelmien perään, että tämä asia hoidetaan nyt näin. Mutta kukaan ei mieti, onko muuta vaihtoehtoa. Tässä on nyt esitetty vaihtoehtoja, Kaisto kertoo.

Pähkinänkuoressa aloite kuuluu kolmen kohdan esityksenä näin: rakennetaan varteen tilat alakoululle, yläkoululle ja kolmelle esikouluikäiselle ryhmälle purkupäätöksen saaneelle Uotilan alakoulun tontille Siilotien varten.

Rahoitusmallina on tarkoitus käyttää kiinteistöleasingia ja rakennusmateriaalina puuta.

Miksi puukoulu? Entä mitä ihmettä on kiinteistöleasingin? Raimo Kaisto kertoo aloitteesta lisää päivän Länsi-Suomessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut