Rauma julkaisi kirjan Vanhan Rauman asukkaille

"Vanha Rauma – säilyttämisestä ja tekemisestä" -niminen teos ei tule myyntiin, vaan se jaetaan ilmaiseksi alueen asukkaille.

Rauman kaupunki on julkaissut kirjan Vanhassa Raumassa elämiseen liittyvistä asioista.

Vanha Rauma – säilyttämisestä ja tekemisestä -teosta on painettu 3000 kappaleen painos, mutta myyntiin kirja ei ole tulossa, kertoo kaavoitusarkkitehti Mervi Tammi Rauman kaupungilta.

– Mutta kyllä niitä riitä jaettavaksi täällä jonkun aikaa. Kirja jaetaan Vanhan Rauman asukkaille, ja lisäksi se on esillä aiheeseen liittyvissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa, Tammi selvittää.

Tammi on toinen teoksen kirjoittajista. Toinen on myös kaupungilla työskentelevä arkkitehti Henri Raitio.

Teoksen tarkoitus on lisätä tietoisuutta Vanhan Rauman eri puolista ja muistuttaa siellä asuvia paikan ainutlaatuisuudesta sekä siitä huolehtimisen tärkeydestä. Teokseen on koottu tärkeimmät Vanhan Rauman rakentamiseen ja hoitoon liittyvien tahojen yhteystiedot sekä ohjeita siitä, miten toimia ja keneen ottaa yhteyttä Vanhaan Raumaan liittyvissä kysymyksissä.

64-sivuisen teoksen on kuvittanut tussipiirustuksilla arkkitehtiylioppilas Ella Kylä-Kause.

Kirja jaetaan Vanhan Rauman alueen taloihin juhannuksen jälkeen. Lisäksi korjausrakentamiskeskuksessa tulee olemaan lukukappaleita aiheesta kiinnostuneille, vinkkaa Tammi.

– Myös kirjastoon on tarkoitus viedä omat kappaleensa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut