Rauma perusti työryhmän ajamaan henkilöliikenteen paluuta Rauman radalle

Rauman radan henkilöliikenteestä tuskin saataisiin kaupallisesti kannattavaa.

| Päivitetty

Rauman kaupunki on perustanut työryhmän, joka selvittää keinoja palauttaa henkilöliikenne Rauman radalle liki 30 vuoden tauon jälkeen.

- Työryhmään kuuluvat Rauman, Porin, Euran, Eurajoen, Kokemäen, Satakuntaliiton ja kauppakamarin edustajat, Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski kertoi.

Liikenne- ja viestintäministeriö tarjosi aiemmin Raumalle henkilöliikenteen pilottia. Se olisi ollut neljän vuoden hanke.Sitten tulivat valtion budjettileikkaukset. Hanke hyytyi.

Liikenne- ja viestintäministeriön erityisasiantuntija Tero Jokilehto vahvisti pilotin valmistelun olleen pitkällä.

– Rauman henkilöliikenne on ollut tapetilla. Ajatus oli, että osa Tampereelta Poriin ajavista junista olisi tullut Raumalle. Nyt valtiolla ei ole mitään suunnitelmia vastaavista hankkeista, hän painotti.Jokilehdon mukaan maakuntauudistus ja henkilöliikenteen avaaminen kilpailulle voivat avata Raumalle uusia mahdollisuuksia.

– Rauman radan henkilöliikenteestä tuskin saataisiin kaupallisesti kannattavaa, mutta vahvalla tahdolla ja innovatiivisuudella henkilöliikenteen paluu voi vielä tapahtua, sanoi Jokilehto Rauman rata 120 vuotta -juhlaseminaarissa.VR:n yhteiskuntajohtaja Otto Lehtipuu tiivisti Rauman ja Uudenkaupungin henkilöjunaliikenteen paluun kolmeen avainkysymykseen: löytyykö kysyntää, tahtoa ja yhteiskunnan tukea?

– VR on halukas ajamaan paikallisjunia ja varmaan sen tulevat kilpailijatkin, kunhan liikenteelle löytyy maksaja. Lipputulot eivät riitä, sanoi Lehtipuu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut