Raumalainen akkufirma pyysi varkailta esseitä: "Jos essee tulee, pidämme kyllä sanamme"

Rauman Akun pihasta varastettiin lauantaina yksi akku. Yhtiö teki maanantaina facebook-sivulleen asiasta päivityksen, joka nousi somehitiksi.

Facebookissa hitiksi noussut Rauman Akun päivitys akkuvarkaudesta ei ole tuottanut tulosta.

Päivityksessään akku- ja tekniikkaliike pyytää skootterilla liikenteessä olleilta varkailta esseitä otsikolla "Silloin minä olin romantikko". Vastineeksi yritys lupaa painaa villaisella varkauden, joka tallentui valvontakameran nauhalle lauantai-iltana.

– Ei ole tuottanut tulosta, sillä emme ole saaneet esseitä. Huomiota asialle on kyllä tullut koko rahan edestä, Rauman Akun toimitusjohtaja Marko Virta kertoo.

Huomiota toden totta on tullut. Tiistai-iltapäivään mennessä kuvallisella päivityksellä oli yli 6600 tykkääjää ja 585 jakoa.

– Haluamme olla omalla tavallamme hauskoja. Tämän kyseisen päivityksen on tehnyt markkinointi-ihmisemme Mikko-Matti Pelamo, Virta sanoo.

Sen suurempaa some-strategiaa yrityksellä ei ole, vaan facebook-päivitykset syntyvät Virran mukaan spontaanisti.

– Sivut ovat meidän näköisemme. Ei ole mitään strategiaa, vaan tällaisia me olemme.

Rauman Akku säilyttää ongelmajätteeksi luokiteltavia akkujaan toimitilojensa pihalla. Säilytysastioissa on vankka teräksinen luukku, joka on lukossa. Turvatoimista huolimatta akkuja varastellaan silloin tällöin.

– Jos luukku liikahtaakin, siitä lähtee hälytys vartiointiliikkeeseen. He osaavat nykyään soittaa heti poliisille, koska tietävät mistä on kyse, Virta kertoo.

Virran mukaan varkauksiin suhtaudutaan vakavasti, ja niistä tehdään useimmiten rikosilmoitus. Lauantai-iltana liikkeessä olleen skootteripariskunnan matkaan lähti kuitenkin vain yksi akku.

– Sen rahallinen arvo on lähellä nollaa. Olemme miettineet, että mikähän järki siinä oli. Akussa on kyllä lyijyä, ja siitä maksetaan, mutta akkuja pitäisi olla tuhansia, jotta siitä olisi jotain hyötyä, Virta naureskelee.

Tällä kertaa raumalaisfirma lupaa siis päästää varkaat pälkähästä – kirjoitustehtävää vastaan.

– Jos essee tulee, pidämme kyllä sanamme ja annamme jutun olla, Virta lupaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut