Raumalla rakennetaan hulppeaa kelluvaa huvilaa yksityishenkilölle - lähtee jonnekin vielä ennen joulua

Raumalla on töitä tehty puolisen vuotta. Parhaillaan hommia paiskii parisensataa ihmistä. Uiva luksuskeidas luovutetaan tilaajalleen vielä ennen joulua.

Rauman telakalla on valmistumassa hulppea kelluva huvila - tai pikemminkin lautta - yksityishenkilölle. Mitat tekevät vaikutuksen: pituutta 85 metriä, leveyttä 28 metriä, neljä kerrosta, lattiapinta-alaa 6000 neliötä ja painoa liki 2400 tonnia.

Admaresin rakennelmassa on parikymmentä erikokoista majoitustilaa kaksioista sviitteihin sekä tietysti hytit henkilökunnalle.

Lisäksi on erilaisia ylellisiä oleskelu- ja vierastiloja, muun muassa uima-allas baareineen ja pizzauuneineen, terasseja, parvekkeita, puutarha, kuntosali, kylpyläosasto - jossa suomalainen sauna -  ja niin edelleen. Löytyypä jopa katos kolmelle autolle

Raumalla on töitä tehty puolisen vuotta. Parhaillaan hommia paiskii parisensataa ihmistä. Uiva luksuskeidas luovutetaan tilaajalleen vielä ennen joulua. Admaresilla ei ole tietoa minne luksuslautta sijoitetaan.

- Idea on, että tämän voi siirtää vaikka juhlapaikaksi saaren kylkeen. Alus pystyy toimimaan neljä päivää täysin omatoimisesti, kertoo Admareksen projektipäällikkö Riku Ruusu.

Huvila voidaan myös ankkuroida pysyvästi merenrantaan.

Rauma Marine Constructions rakensi huvilalautan rungon. RMC:llä oli myös iso rooli telakka-alueen ja logistiikan hallinnassa - samalla tavalla kuin Admaresin edellisessä projektissa viime vuonna.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut