Raumalla rakennettu luksussaari otettiin käyttöön Dubaissa

Suomalaisyhtiö Admaresille kelluvan rakenteen avaimet käteen -toteutus on tuonut paljon kansainvälistä huomiota.

Raumalla rakennettu teräsrakenteinen luksussaari on avattu "seitsemän tähden hotelli" Burj Al Arab Jumeirahissa.

Hotellin laajennusosa kuljetettiin meriteitse Dubaihin asennettavaksi. Suomalaisyhtiö Admaresille kelluvan rakenteen avaimet käteen -toteutus on tuonut paljon kansainvälistä huomiota. Myös saaren arkkitehti- ja sisustussuunnittelu on suomalaista osaamista.

Admares sai tehtäväkseen suunnitella saaresta äärimmäistä luksusta tarjoavan merellisen rantakeitaan, jossa on sekä suolaisen että makean veden uima-altaita, ravintoloita, myymälöitä, yksityisiä ja julkisia huvila- ja katosrakenteita sekä vip-alueita vaativille hotellivieraille.

- Olemme äärimmäisen ylpeitä tästä projektista. Saimme mahdollisuuden laajentaa ikonista Burj Al Arabia luomalla ainutlaatuisen rakenteen, joka voitiin asentaa paikoilleen vähin häiriöin ja hyvin lyhyessä ajassa. Se on vaikuttava insinöörityön taidonnäyte ja suurin kaltaisensa hanke maailmassa, sanoo Admaresin toimitusjohtaja Mikael Hedberg tiedotteessa.

Pilareiden päälle kiinnitetyn kansirakenteen koko on 10 000 neliömetriä. Kannella sijaitsee 1 120 neliön ranta-alue, 612 neliön makean veden uima-allas ja 828 neliön merivesiallas, joka näyttää yhdistyvän Arabianmeren horisonttiin. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut