Rauman kiirevastaanotto saa omat päivystyslääkärit

Viimeiset 10 vuotta lääkäripalvelu on ostettu Attendolta. Jatkossa vuokralääkäreitä käytetään täydentävänä resurssina. Päivystyksen toimintaa on palkattu kehittämään erikoislääkäri Eero Kitinoja.

Rauman kiirevastaanotolla siirrytään huhtikuusta alkaen käyttämään vuokralääkärien sijaan pääosin omia lääkäreitä. Kokonaan vuokralääkäreistä ei kuitenkaan haluta luopua, sillä heitä tullaan edelleen käyttämään tarvittavana lisäresurssina.

Rauman päivystystoiminta on viimeisen 10 vuoden ajan toiminut pelkästään Attendon vuokralääkärien voimin. Toimintamalli on taannut päivystykseen tarvittavat lääkärit, mutta samalla on kohdattu myös ongelmia. Jatkossa terveyspalvelut haluaa itse valita kiirevastaanotolle tulevat lääkärinsä.

Rauman kiirevastaanotolle halutaan kokeneita lääkäreitä, jotka koulutetaan vastaamaan juuri Rauman tarpeita.

– Meillä on käynyt useita loistavia lääkäreitä, jotka ovat oppineet talomme toimintatapoihin. Välillä päivystysvuoroon on kuitenkin tullut lääkäri, joka käy täällä harvoin. Sitoutuminen ei siten ole ollut parasta mahdollista, Rauman terveyspalvelujen johtava ylilääkäri Emilia Katko-Kesälä sanoo.

Päivystyksen kehittämistyötä tekemään on palkattu erikoislääkäri Eero Kitinoja. Kitinojalla on vankka kokemus ensihoidon ja päivystyksen vastuualueelta. Hän oli toteuttamassa muun muassa  vuonna 2013 toimintansa käynnistänyttä Turun seudun yhteispäivystystä.

– Raumalla on jo paljon osaamista, sitä en ole tänne erityisesti tuomassa. Sen sijaan koen tuovani tänne enemmän yhteen hiileen puhaltamisen toimintakulttuuria. Työtä tehdään yhdessä henkilökunnan kanssa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut