Rauman vuoden yritys ja nuori yrittäjä palkittiin juhlagaalassa

Vuoden yrityksen valintakriteereinä olivat työllistäminen, liikevaihto ja taloudellinen tilanne. Palkinto jaettiin Rauman Yrittäjien 80-vuotisjuhlagaalassa.

Rauman Yrittäjät -säätiö valitsi Rauman vuoden yrityksen tällä kertaa kaupan ja palvelualojen yrityksistä. Valintakriteereinä olivat työllistäminen, liikevaihto ja taloudellinen tilanne.

Rauman Yrittäjien 80-vuotisjuhlagaalassa jaetun palkinnon sai Kontion Konditoria.

Yritys aloitti 1973, kun Pertti ja Marja Laaksonen ostivat Kontion Leipomon. Tänään yrittäjinä toimivat heidän lapsensa Petri Laaksonen ja Saija Laaksonen-Uusi-Marttila. 

Yrityksen liikevaihto on 1,5 miljoonaa euroa. Yritys työllistää noin 20 ihmistä.Myynnistä 90 prosenttia kertyy omista kahviloista. Loppu on hotelli-, ravintola- huoltoasema- ja jäähallimyyntiä.

Juhani Koponen palkittiin Rauman vuoden nuorena yrittäjänä. Hän perusti veljensä Jarno Koposen kanssa SCC Installationin vuonna 2007. Päätoimialoja ovat teollisuuden kunnossapito, laiteasennus ja asennusvalvonta. Yritys tarjoaa nyt myös koneistusta.

Valintaperusteluiden mukaan SCC Installation on hyvä esimerkki nuoren johtamasta yrityksestä, joka on kasvattanut tulostaan menestyksellisesti ja laajentanut asiakaspohjaansa. Yritys on innovatiivisesti etsinyt uusia mahdollisuuksia toimintansa kehittämiseen ja on toiminut esimerkillisesti suhdanneherkällä alalla.

Suomen Yrittäjien myöntämät ansiomerkit jaettiin myös gaalassa:

Hopeinen: Seija Aronen, toimitusjohtaja, Fresco-Ravintolat

Pronssinen: Kirsi Korkka, yrittäjä, Parturi-kampaamo Lulu

Pronssinen: Heikki M. Nurmi, yrityspalvelupäällikkö, Rauman kaupunki

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut