Rekossa lämmetään lähituotteille

Alueensa Reko-ryhmiin pääsee mukaan etsimällä Facebookista oman lähialueensa Reko-lähiruokaringin. Hakusanoina kannattaa käyttää Rekoa ja haluttua paikkakuntaa. Facebookin Reko-ringit ovat yleensä suljettuja ryhmiä, joihin pitää sivuston ylläpitäjältä pyytää lupaa liittyä. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo


Tuoretuotteiden sesongin huippu on virkistänyt Rauman Reko-ringin jokaviikkoista jakoa. Ringin Facebook-sivuillaan tekemän kyselyn mukaan aktiivisia ostajia on viikoittain noin 150.

-Rinki on pyörinyt koko talven ja kevään ajan normaalisti. Nyt kun tuoretuotteita on useilta eri puutarhoilta taas saatavilla, ovat jaot vilkastuneet, kertoo Reko-ringin ylläpitäjä Outi Viitanen.

Rekon ja torin ero on siinä, että Reko-tuotteet tilataan etukäteen Facebookin kautta. Tuottajat ilmoittavat sivuilla, mitä tuotteita minäkin päivänä jakoon tarjoavat.

Tällä hetkellä raumalaisesta Rekosta on saatavilla lähes viikoittain erilaisia naudan ja karitsan lihoja, kalaa, myllytuotteita, hunajaa ja hunajatuotteita, kasviksia, marjoja ja juureksia useilta eri puutarhoilta, kananmunia, ankanmunia, leipomuksia ja erilaisia valmiita ruoka-annoksia.

Reko eli rejäl konsuption tarkoittaa luotettavaa kuluttamista. Pohjanmaalla asuva Thomas Snellman toi ajatuksen Suomeen kesällä 2013, jolloin hän perusti ensimmäiset Reko-mallit Vaasaan ja Pietarsaareen. Nykyisin Suomessa pyörii yli 100 rinkiä.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.