Rolls-Roycen potkuribisnes myydään Kongsbergille

Rolls-Royce on myymässä Marine-ryhmänsä, johon kuuluu muun muassa Rauman potkurilaitebisnes, norjalaiselle Kongsbergille 500 miljoonan punnan hinnalla.

| Päivitetty

Rolls-Royce on myymässä Marine-ryhmänsä, johon kuuluu muun muassa Rauman potkurilaitebisnes, norjalaiselle Kongsbergille. Myytävän liiketoiminnan arvoksi sovittiin 500 miljoonaa puntaa, mutta lopullinen kauppahinta selviää myöhemmin.

Marine-ryhmän liikevaihto viime vuonna oli 817 miljoonaa puntaa, josta tappiota syntyi 70 miljoonaa.

Suomen yhtiön liikevaihto oli 252 miljoonaa euroa ja tulos 11 miljoonaa euroa plussalla. Rauma on ryhmän suurin yksikkö, johon on investoitu paljon.

Marine-ryhmän vetäjä Mikael Mäkinen sanoo tiedotteessa uskovansa, että bisnes tulee kukoistamaan tulevina vuosina.

- Meriteollisuus on siirtymässä uuteen aikaan, jossa digitaalinen teknologia muuttaa merenkulkua. Rolls-Royce on ollut johtamassa tätä kehitystä. Kongsberg voi viedä liiketoiminnan seuraavalle tasolle, sanoo Mäkinen.

Meriteollisuudessa Rolls-Royce ja Kongsberg eivät ole olleet suoranaisia kilpailijoita.

Kummankin yhtiön hallitus on kaupan hyväksynyt, mutta lopullisen sopimuksen tekeminen mennee ensi vuoden puolelle.

- Olemme kaksi vuotta yksinkertaistaneet liiketoimintaamme. Marine-ryhmän myynti mahdollistaa keskittymisen kolmeen ydinbisnekseemme, kommentoi Rolls-Roycen pääjohtaja Warren East.

Kongsberg toimittaa korkean teknologian laitteita ja ratkaisuja öljy-, kaasu-, meri-, puolustus- ja ilmaisualoille. Henkilöstöä yhtiöllä on noin 7000 25 maassa.

Kongsbergin pääomistaja on Norjan valtio.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut