Sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä: Yhteistyö vahvistaa länsirannikon sairaanhoitopiirejä

Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit ovat panostaneet yhteistyöhön ja yhteiseen kehittämiseen vuodesta 2011 alkaen.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien tuella vahvempi ja suoriutuu yliopistosairaalavelvoitteistaan paremmin kuin ilman niitä. Samalla Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit hyötyvät tiiviistä yhteistyöstä yliopistosairaalan kanssa, totesi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä Länsirannikko-yhteistyötä käsittelevässä esitelmässään sairaanhoitopiirin valtuuston kokouksessa.

Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit ovat panostaneet yhteistyöhön ja yhteiseen kehittämiseen vuodesta 2011 alkaen.

Länsirannikko-strategian mukaan yhdistämällä kolmen sairaanhoitopiirin voimavarat ja Turun yliopiston osaamispääoma muodostetaan kokonaisuus, joka tuottaa enemmän ja parempia sekä edullisempia erikoissairaanhoidon palveluita kuin sairaanhoitopiirit erikseen.

Yhteistyössä on sovittu varmistettavan, että Porin, Turun ja Vaasan alueella toimii kolme päivystävää, kattavasti erikoissairaanhoitoa tuottavaa sairaalaa.

Uutena avauksena yhteistyön kehittämiseen on sairaanhoitopiireissä päätetty käynnistää selvitys, olisiko perusteltua ja mahdollista laajentaa yliopistollinen sairaala käsittämään kaikki kolmen sairaanhoitopiirin toiminnot. Selvityksen tekee Aalto-yliopiston professori Teemu Malmi ja se valmistuu vuoden 2017 loppuun mennessä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut