Santosten tallelokerossa oli satoja papereita, kun vesi valui Osuuspankin kellariin – "Paperit velloivat veden joukossa, ja sieltä niitä sitten noukittiin"

Antti ja Raija Santonen ovat harmissaan siitä, miten myöhässä pankki ilmoitti tapahtuneesta vesivahingosta.

Raija Santonen esittelee kellastunutta ja rypistynyttä maarekisteriä. Allekirjoituksen yhteyteen on kirjattu päivämäärä: 30. heinäkuuta 1980.

Täsmälleen samalla päivämäärällä 38 vuotta myöhemmin maarekisteri ja sadat muut Raija ja Antti Santosen tallettamat asiakirjat kastuivat täysin, kun raju ukkosmyrsky iski Raumalle viime viikon maanantaina.

Vesi pääsi Kauppakadulla sijaitsevan Osuuspankin konttorin tallelokeroholviin. Santosten lokero sijaitsee alimmassa rivissä aivan lattian tasossa.

– Tallelokerossa on sellainen peltilaatikko, joka oli aivan täynnä vettä. Paperit velloivat veden joukossa, ja sieltä niitä sitten noukittiin pois, kuvailee Antti Santonen.

Pariskunta ei syytä pankkia siitä, että vesivahinko osui kohdalle, koska ”näitä sattuu”, kuten Raija toteaa.

Eniten heitä harmittaa se, miten kauan pankilta kesti ilmoittaa asiasta.

– Vesi meni lokeroihin maanantaina, ja meille soitettiin vasta perjantaina, että paperit pitäisi tulla hakemaan pois. Olimme viikonvaihteen Helsingissä, ja meille annettiin sitten aika maanantaiksi. Paperit olivat silloin jo viikon uineet vedessä, Antti kertoo.

Miten pankki kommentoi tapahtunutta? Entä voiko vaurioista saada korvauksia? Lue lisää päivän Länsi-Suomesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut