Suunnitteilla oleva Länsirannikon yliopistollinen sairaala törmää hallintoseinään

Vastavalmistunut selvitys puoltaa sairaalan perustamista. Suurimmat ongelmat liittyvät hallintoon ja maakuntien päätöksentekovaltaan.

| Päivitetty

Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien suunnitelma muodostaa yksi, yhteinen Länsirannikon yliopistollinen sairaala saa kannatusta vastavalmistuneessa Aalto-yliopiston professori Teemu Malmin tekemässä selvityksessä.

Yhteisen sairaalan muodostamisesta olisi hyötyä niin toiminnan laadun, potilasturvallisuuden kuin kustannuskehityksenkin näkökulmasta.

– Myös opetus ja tutkimustoiminta hyötyisivät ja järjestelyllä olisi hyvin toteutettuna myönteinen vaikutus osaamiseen ja sen säilymiseen alueilla. Kaiken kaikkiaan Länsirannikon yliopistollisen sairaalan perustaminen vaikuttaa tarkoituksenmukaiselta, Malmi totesi torstaina Satakunnan sairaanhoitopiirin Tulevaisuus-seminaarissa.

Länsirannikon yliopistollisen sairaalan mahdolliset ongelmat liittyvät hallintoon ja maakuntien päätöksentekovaltaan. Nykyisen ja valmisteilla olevan lainsäädännön pohjalta vain osakeyhtiö tai osuuskuntamuotoinen sairaala olisi mahdollinen.

– Liikelaitosmuodossa ylin päätöksentekovalta säilyisi isäntämaakunnan eli Varsinais-Suomen maakuntavaltuustolla ja tämän kaltaiseen päätösvallan siirtoon ei vaikuttaisi olevan valmiutta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut