Taiteiden yötä juhlitaan myös U:gissa – ohjelma kasattiin Demokadun hengessä pika-aikataululla

Torstaina 16. elokuuta ohjelmassa on muun muassa musiikkia, sketsejä ja taidehuutokauppa.

Torstaina 16. elokuuta järjestetään ensimmäinen Uudenkaupungin Taiteiden yö.

Alisenkadun kävelykadulla sijaitsee esiintymislava, jossa esitetään muun muassa musiikkia ja sketsejä. Lisäksi Vakka-Suomen taideyhdistys järjestää lavalla iltaseitsemältä taidehuutokaupan.

Lisäksi osa Alisenkadun putiikeista on auki pidempään. Rauhanpuistossa Ateljee Hanna Kontturi muun muassa huovuttaa ja antaa yleisön kokeilla seitsemää "vähän erikoisempaa" soitinta.

Tarkempia tietoja tapahtumasta ja sen aikatauluista saa Uudenkaupungin verkkosivuilta.

Illan ohjelmisto on toteutettu paikallisin voimin, ja se toteutetaan osana Demokatu-projektia. Demokatu-hankkeessa toteutetaan kokeiluhengessä erilaisia tapahtumia Uudenkaupungin keskustassa, usein nopeasti ja intuitiivisesti.

Reippaalla aikataululla polkaistiin pystyyn myös torstainen Taiteiden yö. Demokatu-hanketta vetävä tapahtumatuottaja Sonja Stenman kertoo, että ensimmäiset soitot aiheesta vaihdettiin pari viikkoa sitten, ja ohjelma kerättiin kasaan noin viikossa.

– Vakka-Suomen taideyhdistys oli jo keväällä ajatellut Taiteiden yön järjestämistä, mutta se oli sitten vaan jäänyt. Nyt todettiin, että miksei sitä voisi kokeilla Demokadun aikaan, ja homma saatiinkin sitten nopeasti tulille. Se on koko hankkeen ideakin, että lähdetään heti tekemään ja kehitetään sitten matkan varrella, kuvailee Stenman.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut