Tanskan-lautan lähtö lähenee - jäänmurtaja Nordicaa huolletaan

Autolautta Hammershus on tarkoitus luovuttaa tilaajalleen, tanskalaiselle Molslinjenille, juhannuksen jälkeisellä viikolla.

| Päivitetty

Rauma Marine Constructionsin ensimmäinen uudisrakennuslaiva on valmistumassa Rauman telakalla. Autolautta Hammershus on tarkoitus luovuttaa tilaajalleen, tanskalaiselle Molslinjenille, juhannuksen jälkeisellä viikolla.

– Projekti on mennyt hyvin, kun ottaa huomioon, että kyse on aidosti puhtaalta pöydältä aloittaneen yrityksen ensimmäisestä uudisrakennuksesta. On tässä haasteita ollut, mutta pidän suurena saavutuksena, että Hammershus on tuossa valmiudessa. Rauman telakkahan lopetettiin ja sen juuretkin yritettiin kitkeä, huomauttaa RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.Parhaillaan telakka-altaassa on monitoimimurtaja Nordica.

– Vähän normaalia laajempi huolto, ei mitään mullistavaa yksittäistä. Nordica on altaassa kolme tai neljä viikkoa, Heinimaa kertoo.

Sen jälkeen allas uhkaa jäädä tyhjäksi tai ainakin vajaakäytölle, sillä RMC:llä ei ole sopimusta toisen laivansa rakentamisesta.

– Tulossa on telakoitumisprojekteja, lohkotöitä ja muuta aktiviteettia altaan ympärille, sanoo Heinimaa.

Lisää RMC:stä viime sunnuntain Länsi-Suomessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut